Naši hasiči u Berounky

15.01.2011 23:29

Obrovský dík si zaslouží hasiči z okresu Praha západ, kteří se více než 48 hodin podíleli na čerpání vody z místa hrozícího záplavami v oblasti za mostem mezi obcemi Lety a Řevnice. Nasazení téměř desítky PS12, PS8 a plovoucích čerpadel, včetně jednoho čerpadla na voze IFA, kdy všechny mašiny běžely nepřetržitě po celou dobu akce, se vyplatilo. Obyvatelé téměř čtyř desítek rodinných domů, kterým stoupající řeka Berounka a následně i zhoršená situace na přehradě Hracholusky v sobotu v noci, hrozila zaplavením, si v neděli dopoledne konečně mohli vydechnout.

Celá akce se obešla bez vážnějších nehod. Pouze jeden ze sborů „udělal“ těsnění pod hlavou u PS 8 a další jednotce shořelo plovoucí čerpadlo, když do něho dolévali palivo za chodu. Ze všech hadic, které byly nasazeny při čerpání a jejichž celková délka přesáhla hodnotu 1,5 kilometrů, praskla jen jedna jediná.

Na místě zasahovaly jednotky Dobřichovice, Jíloviště, Lety, Liteň, Mníšek pod Brdy, Řevnice a Stříbrná Lhota. Celá akce začala dne 14. 1. 2011 v 13:00 hod a skončila v neděli v 08:00 hod., kdy se na hodinu přerušilo čerpání vody, aby se zjistilo, zda voda v řece ještě stoupá. Vzhledem k tomu, že řeka Berounka skutečně začala klesat, jednotky začaly odjíždět kolem 10 hodiny na své základny.

Fotogalerii naleznete na serveru irajce.net - ZDE