Zemřel zasloužilý hasič Oldřich Kačírek

01.10.2016 10:32

Další smutnou zprávu v těchto dnech museli přijmout na vědomí dobrovolní hasiči okresu Praha západ o úmrtí člena VV OSH PZ bratra Oldřicha Kačírka, nositele titulu Zasloužilý hasič ve věku 75 roků.

     Naše velká hasičská rodina tak ztratila dalšího dlouholetého a obětavého člena, který významně svou aktivní činností pracoval v černošickém SDH, v rámci 6. okrsku, ale především v několika volebních obdobích ve výkonném výboru OSH Praha západ. Naplňoval tak beze zbytku obsah známého hasičského hesla „Bližnímu na pomoc – vlasti ku prospěchu“. Práci u hasičů měl rád, věnoval jí mnoho úsilí a o to větší smutek musel prožívat při zániku jeho domovského SDH Černošice.

     Mohl nad tím jen mávnout rukou a ukončit, jako jiní, členství a užívat si důchod. To ale neudělal a přestoupil do SDH Řevnice a nadále byl jeho aktivním členem, stejně i v VV OSH. Jeho celoživotní aktivní práce byla po zásluze v roce 2013 oceněna na zámku v Přibyslavi udělením nejvyššího vyznamenání  - Titulem Zasloužilý hasič.

      Olda Kačírek byl skutečně obětavý, pracovitý a velmi oblíbený hasič, který svůj život věnoval dobrovolnému hasičskému hnutí a v tomto pohledu na něj budeme vzpomínat.

      Oldo, děkujeme Ti za vše, co jsi pro hasiče udělal, za pěkný kamarádský vztah a Tvou hasičskou věrnost!

Čest Tvé památce

Dobrovolní hasiči okresu Praha západ