Změna v pojištění mládeže

03.01.2014 11:54

Vedle koncesí pro prodej lihovin dochází počátkem roku k další zásadní změně, tentokráte v pojištění. Od 1. 1. 2014 dochází k zásadní změně v úrazovém pojištění mladých hasičů. Stávající smlouva s pojišťovnou Generali končí 31. 12. 2013 a na základě výběrového řízení bude od nového roku platná smlouva s pojišťovnou Kooperativa. Pro uplatnění odškodnění za úraz je rozhodující datum, kdy k úrazu došlo, tedy veškeré úrazy, ke kterým došlo do 31. 12. 2013 se budou dále řešit s pojišťovnou Generali a to za použití stávajících formulářů a se stávajícím číslem smlouvy. Nárok z úrazového pojištění se může uplatnit až 3 roky po úraze. Úrazy, ke kterým dojde od 1. 1. 2014 se budou řešit s pojišťovnou Kooperativa. Veškeré další informace k této smlouvě (text smlouvy, formuláře, návody…) vám zašleme, až obdržíme podrobnosti od SH ČMS, který zase čeká na jejich dodání ze strany České rady dětí a mládeže počátkem roku 2014.

Vzhledem k tomu, že nemáme v ruce text příslušné smlouvy, mohu doporučit všem vedoucím kolektivů mladých hasičů, aby si všechny akce, které mají již naplánované a nelze je odložit (hory atp.) nechali připojistit na úraz u HVP.

Stejně tak připravujeme pojištění z odpovědnosti pro všechny naše vedoucí kolektivů v okrese, kteří mají platné osvědčení o absolvovaném školení vedoucích KMH. Je to novinka, ale snažíme se tak co nejvíce zlepšit jejich náročnou a rizikovou práci s dětmi.

Vratislav Horák, náměstek starosty OSH PZ