Jubilanti z řad Zasloužilých hasičů v roce 2016

16.02.2016 22:00

Letošní rok 2016 je velmi bohatý na významná životní jubilea našich Zasloužilých hasičů. Z celkového počtu 22 žijících ZH v tomto roce svých významných životních výročí hned sedm. Nyní blahopřejeme prvním dvěma oslavencům.

Prvním z nich, podle pořadí v kalendáři, je bratr František Obermajer, ZH a starosta SDH Klínec, který své životní výročí – 70 let oslaví 17. února.

Bratr František Obermajer se narodil v rodině velitele SDH a od samého mládí se točil kolem hasičské zbrojnice. Po vyučení automechanikem se samozřejmě věnoval požární technice. Je nejenom dlouholetý strojník klíneckého sboru ale dlouhé roky vykonával i funkci okrskového strojníka. V této funkci byl vždy ochotný bezplatně provádět opravy stříkaček, požárních vozidel okolních SDH, které často zdarma připravil s pomocí svého syna, taktéž automechanika a strojníka na technické prohlídky. Kromě nabídnuté kamarádské pomoci vždy dokázal dodržet dané slovo. Ve sboru i v celé obci si tak získal velké uznání a respekt. Po úmrtí jeho velkého kamaráda a dlouholetého starosty br. M. Lébla byl zvolen starostou sboru, který tak pod jeho vedením pokračuje v úspěšné činnosti. Členové Aktivu ZH okresu Praha západ děkují br. Obermajerovi za jeho obětavou práci v hasičském hnutí a přejí mu k jeho významnému životnímu výročí - 70. narozenin vše nejlepší, spokojenost a dobré zdraví do dalších let!

 Druhým oslavencem v této řadě je dlouholetý I. náměstek starosty OSH Praha západ, vedoucí A ZH na našem okrese a čelný funkcionář SDH Kamenný Újezdec a ZH bratr Jiří Hrdlička, který 26. února oslaví 75 let!

Bratr Jiří Hrdlička svou obětavou prací u dobrovolných hasičů v Kamenném Újezdci a především ve vedení OSH Praha západ zanechal výraznou stopu v prosazování hasičské myšlenky. Jeho příkladná práce byla oceněna nejvyššími hasičskými vyznamenáními a od roku 2004 je nositelem Titulu Zasloužilý hasič. Jeho zásluhou také sbor v Kamenném Újezdci v roce 2014 převzal „Čestný prapor SH ČMS“. Bratr Hrdlička zejména v posledním volebním období, kdy špatnou prací bývalého starosty OSH a výsledky celého okresu byly hodnoceny nelichotivě, on se stal vůdčí osobností. Jen díky br. Hrdličkovi a několika málo dalším nedošlo k daleko horšímu stavu. Stále je co napravovat. Zasloužil se také o návrh a zhotovení nového praporu dobrovolných hasičů v okrese Praha západ.

Celý Aktiv ZH jménem všech hasičů v okrese Praha západ vyslovují jubilantovi velké uznání a dík za jeho velkou obětavost. Do dalších let přejeme společně vše nejlepší, spokojenost, stálé hasičské zaujetí a hlavně dobré zdraví!

Za aktiv ZH OSH PZ

Zdeněk Rychlý